De Heikamp Ruurlo

glazen bouw, modern

Moderne oranjerie

Uitbreiding van een pannenkoekenrestaurant als blikvanger in een landelijke omgevingIn de achterhoek is het prima recreëren, waar je in de bossen rondom Ruurlo deze moderne Oranjerie bij De Heikamp zult tegenkomen. De oranjerie, of serre, is gebouwd in 2013 en wordt op meerdere manieren ingezet, met een flexibele indeling en ruime gevelopeningen. Naast de groei in oppervlakte wilde de eigenaar vooral een statement en blikvanger maken om de bekendheid van De Heikamp in een grotere regio onder de aandacht te brengen.
Het concept is gebaseerd op de lage schuurvormen die de Achterhoek kenmerken. Een groot dak met lage dakgoten. Het glas ligt dakpansgewijs over elkaar, met daardoor krachtige horizontale lijnen.

Het klimaat in de serre is altijd aangenaam. De beglazing is zonwerend en neutraal van kleur. In koude jaargetijden zorgt vloerverwarming voor basiswarmte en kan een heater snel voor de gewenste temperatuur zorgen.
De gehele houtconstructie is in Douglas Pine gerealiseerd, met een standaard eenvoudig detail wat zich over de hele constructie herhaald. De vouwwanden zijn van thermisch onderbroken aluminium gemaakt.
De gehele bouw is in samenwerking met regionale partners uitgevoerd, met name door Busscher Serrebouw.