Uitbreiding landhuis

Tuin en woning optimaal in symbiose

duurzaam gerenoveerd

Een klassieke villa nabij Arnhem was toe aan modernisering en aanpassing aan nieuwe woonwensen. Een verbouwing uit 1980 is vervangen door een flinke uitbreiding met een nieuwe kelder. Er was sprake van lekkage en vochtproblemen dus een rigoreuse ingreep was nodig. De opdrachtgevers wilden ook graag verduurzamen en de woning naar een modern niveau brengen op het gebied van energiehuishouding en comfort.

De renovatie en verduurzaming betrof uiteindelijk de hele woning, met uitzondering van het rieten dak. Deze was nog in prima staat en isoleerde voldoende voor de nauwelijks verwarmde slaapkamers. De gehele begane grond is voorzien van een renovatievloer met Rc 4,5, de spouwmuren zijn aan de binnenzijde voorzien van gasbeton-renovatieblokken. Uiteraard is de aanbouw en gedeeltelijke gevelvernieuwing naar de laatste isolatienormen luchtdicht gebouwd, zodat de gehele woning energiezuinig is geworden.
In de kelder bevindt zich een warmtepomp voor de woning en een voor het zwembad. Deze worden ondersteund door warm-water zonnepanelen en uiteraard PV-elektra.

Laten we kennismaken!

tekening

Download de plattegrond van dit plan, van de nieuwe situatie.